ÖĞRENCİLER İÇİN KOLAY, PRATİK VE HIZLI KAHVALTILIK TARİFLER
Öğrenci olmak zor. Her sabah uyandığımızda
derse yetişme telaşesi ile birlikte kahvaltıya ne hazırlıcağımızı düşünmek ve
biran önce kahvaltımızı en iyi şekilde yapıp çıkmak hepimizin sabah telaşeleri
arasındadır diye düşünüyorum.
Şef olmaya, yetenekli olmaya gerek yok. Mutfakta
beş dakikada bile harikalar yaratabilirsiniz. İşin püf noktası doğru malzeme ve
doğru karışım. Özellikle de söz konusu kahvaltı olunca yaparken değil keyfini
sürerken vaktinizi harcayacağınız, her evde bulunan malzemelerle birbirinden
lezzetli ve pratik kahvaltı tariflerini sizler için hazırladım. Şimdiden
deneyen herkese afiyet olsun.
HELLİM PEYNİRİ KIZARTMASI
Hellim peynirlerini orta kalınlıkla dilimleyin.
Ardından orta boy bir tavaya az miktar zeytinyağı koyup ısıtın. Isınan tavaya
hellim peynirlerini dizin ve her iki tarafınıda güzelce kızartın. Isterseniz
üzerlerine bir miktar karabiber, kekik, kırmızı pul biber serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun 😊.
KAHVALTILIK CEVİZLİ SALÇA
Derin bir kabın içerisine bir kase dolusu
karışık biber ve domates salçasını koyun. Bir kase dolusu ceviz ve yarım kase
bayat ekmek içi ilave edin. Bir çay bardağı zeytinyağı ve dört-beş diş sarımsak
ilave edin. Damak zevkinize göre kimyon, karabiber, pul biber ve tuz miktarını
belirleyin ve ardından rondodan geçirin. Saklama kabınıza alırken salçanın
üzerine zeytinyağı ilave ederseniz, üzerinin küflenmesini engellemiş ve daha
uzun süre dayanmasını sağlamış olursunuz.
PEYNİRLİ PANKEK TARİFİ
Harika ve çok lezzetli bir kahvaltılık pankek tarifim var. Karıştırma kabına bir su bardağı sütü ve bir yumurtayı alıp çırpalım. Sırasıyla ufalanmış peyniri, pul biberi, tuzu ve ince doğranmış maydonozu içerisine ilave edelim. Tavayı biraz yağladıktan sonra ocağımıza alalım ve ısıtalım. Isınan tavaya harcımızdan bir yemek kaşığı koyalım ve önlü arkalı kızartalım. Her defasında tavayı hafif yağlayın hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Çok lezzetli pankeklerimiz hazır. Deneyen herkese afiyet olsun.
ÜÇ MALZEMELİ MAYASIZ PİŞİ
Derin bir kabın içerisine bir bardak yoğurdu
koyun ve iki su bardağı unu azar azar ekleyin. Ardından bir paket kabartma
tozunuda ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru tezgahınızın üzerinde hafif un serperek bir cm
kalınlığında açın ve yuvarlak bir kalıp ile daireler kesin. Hazırladığınız
pişileri kızgın yağ içerisinde önlü arkalı kızartın. Pişileriniz servise hazır,
afiyet olsun 😊
ÇITIR PATATES ÇUBUKLARI
Çıtır patates çubukları için; öncelikle iki
adet büyük boy patatesi haşlayın. Daha sonra haşladığınız patatesleri bir kap
içerisine koyun biraz tuz ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir
çatal veya püre ezici yardımıyla ezin. Soğuyan patateslerinizin üzerine bir çay
kaşığı karabiber ve üç yemek kaşığı nişasta koyup karıştırın. Harcın kıvamı ele
yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Eğer elinize yapışıyorsa nişasta koymaya azar
azar devam edin. Patates harcınızı oklava ya da merdane yardımıyla açarak
patates çubuklarınızı oluşturun. Hazırladığınız patates çubuklarını kızgın
yağın içerisine dikkatli şekilde koyup iyice kızartın. Kızaran patates
çubuklarınızı ketçap ve mayonez eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyetler
olsun.
Hepsi de çok lezzetli görünüyor. Karnım acıktı :)
YanıtlaSil