ÖĞRENCİLER İÇİN KOLAY, PRATİK VE HIZLI KAHVALTILIK TARİFLER

 

Öğrenci olmak zor. Her sabah uyandığımızda derse yetişme telaşesi ile birlikte kahvaltıya ne hazırlıcağımızı düşünmek ve biran önce kahvaltımızı en iyi şekilde yapıp çıkmak hepimizin sabah telaşeleri arasındadır diye düşünüyorum.

Şef olmaya, yetenekli olmaya gerek yok. Mutfakta beş dakikada bile harikalar yaratabilirsiniz. İşin püf noktası doğru malzeme ve doğru karışım. Özellikle de söz konusu kahvaltı olunca yaparken değil keyfini sürerken vaktinizi harcayacağınız, her evde bulunan malzemelerle birbirinden lezzetli ve pratik kahvaltı tariflerini sizler için hazırladım. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.


HELLİM PEYNİRİ KIZARTMASI

Hellim peynirlerini orta kalınlıkla dilimleyin. Ardından orta boy bir tavaya az miktar zeytinyağı koyup ısıtın. Isınan tavaya hellim peynirlerini dizin ve her iki tarafınıda güzelce kızartın. Isterseniz üzerlerine bir miktar karabiber, kekik, kırmızı pul biber serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.



KAHVALTILIK CEVİZLİ SALÇA

Derin bir kabın içerisine bir kase dolusu karışık biber ve domates salçasını koyun. Bir kase dolusu ceviz ve yarım kase bayat ekmek içi ilave edin. Bir çay bardağı zeytinyağı ve dört-beş diş sarımsak ilave edin. Damak zevkinize göre kimyon, karabiber, pul biber ve tuz miktarını belirleyin ve ardından rondodan geçirin. Saklama kabınıza alırken salçanın üzerine zeytinyağı ilave ederseniz, üzerinin küflenmesini engellemiş ve daha uzun süre dayanmasını sağlamış olursunuz.



PEYNİRLİ PANKEK TARİFİ

Harika ve çok lezzetli bir kahvaltılık pankek tarifim var. Karıştırma kabına bir su bardağı sütü ve bir yumurtayı alıp çırpalım. Sırasıyla ufalanmış peyniri, pul biberi, tuzu ve ince doğranmış maydonozu içerisine ilave edelim. Tavayı biraz yağladıktan sonra ocağımıza alalım ve ısıtalım. Isınan tavaya harcımızdan bir yemek kaşığı koyalım ve önlü arkalı kızartalım. Her defasında tavayı hafif yağlayın hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Çok lezzetli pankeklerimiz hazır. Deneyen herkese afiyet olsun.


ÜÇ MALZEMELİ MAYASIZ PİŞİ

Derin bir kabın içerisine bir bardak yoğurdu koyun ve iki su bardağı unu azar azar ekleyin. Ardından bir paket kabartma tozunuda ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru tezgahınızın üzerinde hafif un serperek bir cm kalınlığında açın ve yuvarlak bir kalıp ile daireler kesin. Hazırladığınız pişileri kızgın yağ içerisinde önlü arkalı kızartın. Pişileriniz servise hazır, afiyet olsun 😊


ÇITIR PATATES ÇUBUKLARI

Çıtır patates çubukları için; öncelikle iki adet büyük boy patatesi haşlayın. Daha sonra haşladığınız patatesleri bir kap içerisine koyun biraz tuz ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir çatal veya püre ezici yardımıyla ezin. Soğuyan patateslerinizin üzerine bir çay kaşığı karabiber ve üç yemek kaşığı nişasta koyup karıştırın. Harcın kıvamı ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Eğer elinize yapışıyorsa nişasta koymaya azar azar devam edin. Patates harcınızı oklava ya da merdane yardımıyla açarak patates çubuklarınızı oluşturun. Hazırladığınız patates çubuklarını kızgın yağın içerisine dikkatli şekilde koyup iyice kızartın. Kızaran patates çubuklarınızı ketçap ve mayonez eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

NASIL STAJ YAPILIR? STAJ DOSYASI NASIL HAZIRLANIR? STAJA DAİR MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY BU BLOGDA!

ÖĞRENCİ KULÜBÜ NEDİR? OKULUMUZDA HANGİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BULUNMAKTADIR?

AYBÜ'de "Türk Dilinin Bayraktarlarından Ali Şir Nevai" Paneli Gerçekleştirildi